Свързани новини

23.09.2009 10:26

Бокова: С Хосни ще продължим да работим заедно

Видян 1504 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преди началото на избора с Фарук Хосни си казахме, че какъвто и да бъде резултатът ще продължим да работим заедно, сподели новият генерален директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, цитирана от БГНЕС.


Тя добави, че египетският министър на културата вчера й се е обадил след нейната победа и я е поздравил. Много съм щастлива и радостна и разбира се, малко уморена, добави Бокова и каза, че ако не е вярвала, че ще спечели, не би участвала в това състезание. Според нея кандидатите са били много интересни и достойни. Тя се радва за подкрепата на европейските страни, но се е опитала да обедини личностно в хода на гласуването и подкрепилите други кандидати. „В цялата си кампания се отнасях с уважение към всички“, каза Бокова и заяви, че това са били едни демократични и прозрачни избори.
„Не вярвам в теорията за сблъсък на цивилизациите“, каза новоизбраният генерален директор на ЮНЕСКО и заяви, че ще се опита да убеди в това и своите арабски приятели. Тя ще продължи да работи в посока на културното многообразие. Според нея организацията има нужда от реформи, някои от които са били започнати от досегашния генерален директор на ЮНЕСКО Коичиро Мацуура, които тя ще продължи. По думите й ЮНЕСКО трябва да стане по-ефективна и по-малко бюрократична и тези реформи са част от цялостните реформи в ООН.
Като досегашен посланик на България във Франция, Ирина Бокова си спомня най-ярко два момента в своята работа там – единодушната подкрепа на Франция за влизането на България в ЕС и ролята на страната за освобождаването на българските сестри от Либия. Бокова каза, че се разделя с много позитивни чувства с Франция и има огромен потенциал за развитието на отношенията ни с тази страна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но