Свързани новини

23.09.2009 09:35

Браун се готви да намали британския ядрен капацитет

Видян 1311 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британският премиер Гордън Браун ще обяви, че Великобритания е готова да намали ядрения си капацитет като част от усилията за глобално разоръжаване, предаде БГНЕС.


Браун ще разкрие плановете си за намаляване на броя на планираните атомни подводници от 4 на 3, на специална сесия на Съвета за сигурност на ООН, потвърди говорителка. Очаква се той да заяви пред Общото събрание, че е време за държавническо изкуство, а не за рискована политика, в областта на ядреното разоръжаване, ако имаме сериозно намерение да създадем свят без ядрено оръжие. Браун ще потвърди, че неговата страна е решена да запази независима ядрена сила за възпиране, но е готова да намали броя на планираните нови подводници, които могат да изстрелват ядрени ракети. Решението ще спести милиарди лири от отбранителния бюджет за следващото десетилетие. Правителството на Браун търсеше начин за намаляване на разходите, след като страната пострада от най-лошата рецесия от десетилетия. Решението се взема преди преразглеждането на Договора за неразпространение на ядрените оръжия, което ще се извърши догодина, след като Москва и Вашингтон взеха решение за създаване на наследник на договора СТАРТ от 1991 г. Браун се надява готовността на неговото правителство да намали ядрените си оръжия преди преговорите през 2010 г да убеди и Иран и Северна Корея да се откажат от ядрените си амбиции.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния