Свързани новини

14.09.2009 17:21

„Новера“ на прокурор, новите чистачи със строшени кофи

Видян 1672 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата е уведомена за нарушения на бившите чистачи на София  “Новера“, “Чистота“, “Волф 96“ и “ДИТЦ“, съобщи директорът на Главна инспекция по труда (ГИТ) Румяна Михайлова, цитирана от БГНЕС. Инспекцията е наложила 4 акта, всеки от които в размер на 20 000 лв., на четирите дружества. Санкциите са заради възпрепятстване на действията на контролните органи, които са направили проверка в кино „Изток”. Там в насипно състояние се съхраняват документите на около 1500 работници от дружествата, отговорни за почистването на София.


Фирмите се администрират от едно адвокатско дружество, показва проверката на трудовите инспектори. Адвокатът, упълномощен да представлява дружествата, е представил официални данни, от които става ясно, че за тях са работили 1500 души. Част от тези, които все още не са прекратили трудовите правоотношения с фирмите и не са си взели трудовите книжки, вече са започнали работа на друго място, посочи Михайлова. Никой от работниците не е получил заплата за първите 15 дни на месец юни. През юли и август те са били принудени да ползват неплатен отпуск.


Пак през лятото „Новера“ изтегли поетапно контейнерите си, които преди това бяха потрошени от новите чистачи. Месец по-късно същото се случва и с техните кофи за смет, сигнализираха в редакцията читатели. Особено трагично по думите им е положението с пластмасовите, които често стават жертва на огъня, въпреки предупредителните стикери, залепени върху тях.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв