Свързани новини

11.09.2009 10:17

Талибаните са "навсякъде" в Афганистан

Видян 1349 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Акции на талибаните се провеждат навсякъде в Афганистан, осем години след началото на американската офанзива, довела до свалянето на радикалния ислямски режим от власт, сочат данните от доклад на Международния съвет за сигурност и развитие (ICOS), цитирани от БГНЕС.


ICOS посочва, че талибаните са разширили влиянието си в Афганистан от миналия ноември и сега имат "постоянно присъствие" в 80% от страната. Жестокото и обезпокоително завръщане на талибаните сега на подлежи на съмнение", каза Норин Макдоналд, председател на съвета. ICOS публикува карта, показваща разпространението на влиянието на талибаните в мирни до този момент региони в западната и северната част на страната, включително провинциите Балк и Кундуз на узбекистанската и таджикистанската граница.
Кундуз беше сцена на въздушния удар на НАТО миналата седмица срещу бунтовниците талибани, които отвлякоха камиони с гориво. На следващия ден талибаните отвлякоха двама журналисти от "Ню Йорк Таймс", един от които беше убит при спасителна операция. ICOS посочва, че в 17% от Афганистан има "голяма" активност на бунтовниците. Според организацията данните говорят за това, че талибаните имат значително присъствие в цялата страна. Афганистан очаква резултатите от президентските и провинциални избори на 20 август, които бяха помрачени от съмнения за измама.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат