Свързани новини

10.09.2009 09:12

В предсмъртно писмо Тед Кенеди защитава здравната реформа на Обама

Видян 1667 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският сенатор Тед Кенеди е оставил писмо, което да бъде прочетено след смъртта му, в което призовава 2009 г. да бъде година на реформата в системата на здравеопазването на САЩ, разкри президентът Барак Обама, цитиран от БГНЕС.


Той обясни в речта си пред парламентарстите от двете камари в Конгреса, че е получил писмото няколко дни след смъртта на Кенеди на 25 август. В писмото си той споделя доверието си в това, че "този голям недовършен строеж на нашето общество", за който той се е борил в продължение на пет десетилетия в Сената, тази година ще бъде завършен, заяви Обама. "Той припомня истината, че здравното осигуряване е решително за нашия бъдещ просперитет", продължи Обама в присъствието на вдовицата на Тед Кенеди, Вики, и синовете му Патрик и Теди Джуниър. "Това, пред което сме изправени, пише сенаторът, надхвърля всички морални въпроси. Залогът са не само подробностите от една политика, но и фундаментални принципи на социалната справедливост и характера на нашата страна".
Обама каза още, че писмото е писано през май, за да бъде публично оповестено след смъртта на автора си. Американският президент припомни, че неуморната кампания на Тед Кенеди за универсално здравно осигуряване, се корени в собствения му опит на баща на две деца, заболели от рак. "Той никога не забрави чистия ужас и безсилие, които всеки родител изпитва, когато едно дете е тежко болно и той е в състояние да си представи, какво би било за онези, които нямат оситуровки", каза Обама. "Това голямо сърце, тази съпричастност към изпитанията, изживени от други, не е пристрастие. То не е републиканско или демократично чувство, а е аспект от американския характер", заяви той. Смъртта на сенатор Кенеди лишава демократите от абсолютното мнозинство от 60 от 100 места в Сената, в момент, когато Обама се надява да прокара своята реформа в системата на здравеопазването.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са