Свързани новини

09.09.2009 13:36

ТЕЦ AES „Марица Изток 1” променя името си на ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово”

Видян 2776 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ей И Ес – България взе решение, с което ТЕЦ Ей и Ес-3С „Марица Изток 1” официално промени името си на Ей И Ес Гълъбово, съобщиха от компанията.


Промяната на името на топлоелектрическата централа отбелязвала успешния напредък по изграждането на най-ефикасната и чиста електроцентрала с изгаряне на лигнитни въглища в България, твърдят от компанията. Очаква се ТЕЦ „Eй И Ес Гълъбово” да бъде пусната в експлоатация през втората половина на 2010 г. Централата ще има два блока с по 335 МW мощност. Цялата произведена енергия ще се продава на НЕК. От Eй И Ес - България заявиха, че ще продължат да разчитат на отговорното партньорство с местния бизнес и да работят за устойчивото развитие на региона. Като част от глобалната енергийна компания AES Corporation, Ей И Ес – България има за цел да изгражда безопасен, надежден и печеливш бизнес. „Компанията се стреми да бъде сред най-добрите в световен мащаб и да служи като еталон за грижа към служителите и принос за обществото. Високите стандарти, които прилагаме в производството на електроенергия, са гаранция за сигурност и отговорно отношение към околната среда. За Ей И Ес производството на достъпна и чиста енергия е кауза, която означава по-добро бъдеще за хората и природата.”, заяви регионалният мениджър на Ей И Ес за България Питър Литгоу. В България Ей И Ес работи по два мащабни проекта – новата топлоелектрическа централа в Гълъбово и ветроенергиен парк „Св. Никола” на Северното Черноморие. Инвестицията на компанията в страната е на обща стойност над 1.5 милиарда евро. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат