Свързани новини

04.09.2009 11:58

Симеон Дянков: Ще закупим три хеликоптера за охрана на границите

Видян 2021 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Техническите спецификации за хеликоптерите за охрана на външната граница са определени от МВР и е взето решение за закупуване на 3 хеликоптера. Новите оферти на фирмите ще бъдат разгледани, тъй като вече има една провалена обществена поръчка. Това заяви министърът на финансите Симеон Дянков в отговор на въпрос на депутата от БСП Михаил Миков по време на парламентарния контрол, информира БГНЕС.


Новите оферти ще бъдат оценени през септември, тъй като МВР е потвърдило нуждата от провеждането на обществената поръчка. Има 161 млн. евро за усвояване по проекти за Шенген, но за първите две години са разписани проекти едва за 33 млн., като са изплатени само 17. Според Дянков предишното правителство е свършило едва 10% от работата и сега 90% от нея трябва да свърши новото правителство до края на 2009 г., когато изтича срокът на програмата.
На 11 август правителството прие постановление за съкращаване на разходите на отделните ведомства и предприе мерки за повишаване на събираемостта на бюджета, каза Дянков в отговор на въпрос, отправен от народния представител Пламен Орешарски. На 10 септември очакваме редовна мисия на МВФ в България, на която ще бъде направен анализ на цялостната икономическа ситуация в страната, на която ще присъстват и представители на Еврокомисията, допълни той. Задължение на България е да въведе еврото като официално платежно средство. Необходима е по-активна политика на страната по RM2 и след това присъединяване към еврозоната.
Няма опасност за междинните плащания по програма "Административен капацитет", тъй като вече са изпратени запитвания за тях до Еврокомисията, заяви още Дянков, отговаряйки на въпрос на Меглена Плугчиева за хода на програмата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?