Свързани новини

30.08.2009 16:04

Мегадалаверите в армията останаха скрити

Видян 1739 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Армията е единствената по-богата от църквата в България. В сравнение с тях нашите олигарси са точно такива каквито ги определи експремиерът Станишев - “много дребни”. Вероятно това е причината мегадалаверите във войската да остават скрити. Сега се говори за две 10-годишни розови БМВ-та и ремонт на столовата в министерството. Но остават скрити големите далавери.
5,6 стотинки от всеки лев данък, който плащаме, или общо 1 и половина милиарда лева е военният бюджет на България. Даже последното вдигане на акцизите върху горивата – от 1 януари 2008 г., което допълнително наду цените на бензина и дизела, се направи точно, за да не бъдат рязани “жизненоважните” армейски разходи.
Интересно какви са те?
Освен издържката на армията от 20 000 души, която е на спорно ниво, това означава също заплащането на наложените по договора с НАТО покупки на луксозни джипове Мерцедес G-класа, както и никому ненужните мисии в чужбина. Само присъствието ни в Ирак е излязло над половин милиард лева – много повече от дълговете на всички болници в България.
Близо 40 млн. лева за един мандат, колкото две сгради като Военното НДК или годишния бюджет на два областни града като Кюстендил, отиват например за охрана на бивши казарми. Смешката е, че армията, на която плащаме да ни пази, наема за съхраняване на собствеността й частни фирми. Това е наистина скандално изтичане на огромни бюджетни средства!
Никой обаче не пази стотиците хиляди декари земя на войската, пръснати по цялата територия на държавата – от престижните квартали покрай Околовръстното шосе на София, та чак до апетитни парцели по морето.
Да не забравяме, че сред тях е и ужасно поддържаната армейска спортна база в самото сърце на София – Борисовата градина, за която със сигурност веднага ще се появят достойни кандидати, а войската така и така не използва.
Какви заменки на земя и имоти са ставали през последните години е работа на прокуратурата, но нищо чудно далаверките в Агенцията по горите да се окажат детска игра, сравнени с тези във Военното министерство?!



Лукс



250 магазина само в София и областта около столицата също са на армията. Търговски площи има и в цялата страна. Сред тях са дори такива на най-елитните улици като Граф Игнатиев и Оборище.
Към всичко това естествено трябва да бъдат прибавени различните почивни домове и санаториуми на Министреството, на които бившият министър Цонев се забавляваше да открива фитнеси и да позира, докато прави упражнения на техните уреди. Базите са пръснати от Банкя, досами дома на премиера Бойко Борисов, до другия край на България – Варна.
Повечето имоти – независимо дали става въпрос за земя, търговски площи, хотели, съзнателно не са били поддържани или пък са били третирани така, че стойността им да бъде сривана.
Засега никой не казва как ще бъде менажирана тази собственост и дали изобщо има идея за нейното бъдеще. Вероятно, ако новият военен министър Николай Младенов някога лансира антикризисен план, в него ще бъде засегнат и този немаловажен въпрос. Все пак, парите са си наши – на данъкоплатците.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак