12.10.2008 13:34

ДСБ иска закриване на ДАНС

Видян 2178 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДСБ ще предложи Държавната агенция „Национална сигурност” да бъде закрита, заяви лидерът на партията Иван Костов на извънредна пресконференция днес, предаде репортер на БГНЕС. Според Иван Костов, ДАНС е заплаха за икономическата и политическата стабилност и сигурност на страната.


Костов прогнозира, че управляващите ще се държат като мафия, „ще си пуснат взаимно кръв“ с цел да запазят статуквото. Костов бе категоричен, че президентът и премиерът са основните виновници за това ДАНС да се превърне във фактор за дестабилизация на страната. Според ДСБ от създалата се ситуация губи България, защото рязко ще намалее притокът на чуждестранни инвестиции. „Ще поискаме да се разследват новите факти, уличаващи БСП в злоупотреби с еврофондовете“, каза Иван Костов. Той прогнозира, че управляващата коалиция ще действа точно като мафиотска структура след създалия се скандал около ДАНС. „Единият клан, който в момента понесе някаква загуба, ще накара другия клан или другия партизански отряд, да понесе съответна реципрочна загуба. За да остане мафиотската система непокътната“, заяви лидерът на ДСБ. Костов продължи:“Защото, примерно Ахмед Доган, се е разколебал дали балансите на неговата лична сигурност и на сигурността на неговия обръч от фирми могат да бъдат възстановени през отстраняване на някакви лица. Това са вътрешно-партийни и вътрешно-коалиционни битки. Те се водят на гърба на целия български народ, плащат се с отлив на чуждестранни инвеститори и със създаване на сериозни заплахи за икономическата и финансова стабилност на страната“. Иван Косотв прогнозира още, че управляващите ще се опитат да запазят ДАНС до изборите. Според синия лидер решението на създалата се ситуация са предсрочните избори и ново правителство. На въпрос на БГНЕС дали опозицията е готова за предсрочни избори, Иван Костов отговори:“Да, ще бъдем готови за предсрочни избори!“. Той призна, че създалата се в момента ситуация е аналогична на кризата в България през 1996 г. и падането на правителството на Жан Виденов“. „Очакваме и прокуратурата да започне своето разследване“, каза още Иван Костов. Помолен да коментира твърденията на премиера Станишев, че голяма част от подписите за сваляне на правителството са фалшиви, синият лидер каза:“Компрометирана ли е подписката?! На неговата съвест е това твърдение. Аз не мога да свидетелствам“. /БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.