Свързани новини

24.08.2009 15:00

Посегнаха и на жълтите павета!

Видян 4912 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жълтите павета – един от символите на София, бавно се рушат пред очите ни. Освен това асфалтът заплашва да ги погълне. Първата „декорация“ с нехарактерната за ларгото пътна настилка вече е факт при президентството, видя репортер на 19`. Асфалтът започва от пл. „Св. Неделя“, минава по протежението на сградата и спира до   подлеза, свързващ „Дондуков“ 1 и 2 и бившия партиен дом. Преди две години на това място плочки подмениха знаковите павета. Днес  пък асфалтът прати и тях в историята. Още през 2007 г. в интернет пространството хора изразиха несъгласието си с този акт. Те призоваха в такива случаи да има обществено обсъждане и след това да се пристъпва към конкретни действия.


Според шефа на транспортната комисия към Столичната община Радослав Тошев това асфалтиране е временно решение, тъй като предстояло ново прекрояване на трасето и откриване на археологическите находки, които се намират там.


Дори и да е така, жълтите павета обаче пак са застрашени. В непосредствена близост до пл. „Народно събрание“ по Царя от доста време заради строеж е затворено част от платното в посока „Младост“. През входа на обекта почти ежедневно преминават тежки камиони. Многотонните возила нанасят сериозни поражения на настилката. Паветата са отлети са в Будапеща, положени са още в началото на миналия век. Днес не е нужно да се взирате специално, за да видите пораженията, нанесени от камионите. Апропо, военните купиха специални пластични вериги за танковете, за да не нанасят машините вреда на знаковата настилка при парадите. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци