18.08.2009 14:53

Кръгът ЛУКойл измества Кръга Капитал в правителството

Видян 3278 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Досега около правителството имаше само един кръг – Капитал. Много по-силен обаче е кръгът ЛУКойл, разказват вътрешни източници от новия режим. Той окупира за броени дни най-важната власт – четвъртата.
Момичета, свързани с една и съща агенция за връзки с обществеността влязоха в  министерствата и ще определят медийната им политика, споделиха за 19’ водещи фигури от пиар бранша. А въпросната агенция е на Диана Дамянова с дял 99%. Тя беше вицепрезидент на ЛУКойл в България и остана медиен съветник на олигарха Валентин Златев.
Двамата работят заедно от времето преди скандалната и съмнително евтина приватизация на най-голямото предприятие в България – Нефтохим в Бургас. Тогава клиентът Златев беше бос на Росбулнефт.
Другият голям клиент на Ди енд Ди, както се нарича агенцията, пък беше основателят на СИБанк и финансист на семейство Костови – ресторантьора Славчо Христов. Общата им инициатива да бъде купен комплексът Златни пясъци също бе пиарствана чак до откриването на аквапарка там от Ди енд Ди. Между другото, Дамянова, също като семейство Костови, обичаше да прави сбирки в Славчохристовия ресторант Олимп, по-късно наречен, вероятно неслучайно, ПиАр.
Любопитен клиент на агенцията са и братя Илиеви. Но не онези, които си помислихте, а свързаните с Индиго. Именно те направиха дискотеката, която отне живота на няколко невинни български деца преди близо осем години.
Както се казва, никой не е забравен, нищо не е забравено...
На последните избори Диана Дамянова лично се зае с пиара на Вежди Рашидов и доста изложи новия културен министър. Наложи се към Кърджали да поемат автобуси с гласоподаватели от София, а депутатският мандат на скулптора дойде на косъм именно от тях. Струваше ли си цената?
Кадърът на Дамянова – Ива Петрони оглави след назначаването на Вежди за министър неговия кабинет. Това означава, че тя е негов главен съветник. Не е чудно, че на първата му пресконференция вместо за културна политика отново бе извадена новината за евентуално идване на Ал Пачино и Робърт де Ниро в София, която вестниците претакат поне от година, но няма изгледи скоро да стане истина. Чрез не особено хитрия похват трябваше да бъде измит срама от корпоративно обвързания избор на заместник – министър, в каквато роля влезе консултантът на закупилия за не особено много пари киноцентъра в Бояна американски играч Ню Имидж. Кой друг особено силен политически фактор е консултант на евреите от Холивуд? Ще ви разкажем в някой следващ брой!    
Кадърът на Ди енд Ди на име Лили развали и замислената като празник на новия финансов министър пресконференция с Пламен Орешарски. На нея премиерът още с влизането си направи основателна забележка, че “сте изтъпанили хората като естрадни певци прави и с микрофон, който да си подават”.
Оставяме възможните романтични алюзии и идеята за бюджета с фалистичната форма на микрофон. Говорим за невероятните пиар способности на някои от 13-те момичета. “Двойка” от премиера беше заслужена оценка по мнението на всички присъствали представители на медиите.
По-малко от Слаб (2) пък заслужава насадената пак от Дамянова пиарка на любимия ни министър Трайчо Трайков.22 или колкото там е годишна дамата, забърква в гаф след гаф подопечния си бос, който и без друго не е сред най-комуникативните.
“Диана явно много го е закъсала, щом невинни девойки, които са толкова далеч от пиара се нагърбиха с най-сложните министерства. Започвам да мисля, че това е заговор срещу Бойко”, коментира специалистка от бранша.
Нищо от казаното дотук обаче не променя факта, че както ЛУКойл има фактически монопол в производството на горива у нас, така Ди енд Ди се превръща в нещо като Министерство на информацията по зловещия роман за тоталитаризма на Оруел, а Дамянова – в Биг Систър.


Последния уикенд премиерът беше изправен пред първото си пиарско предизвикателство. Той трябваше да обясни защо спи в хотела на олигархичната фамилия Златеви в Обзор, а не на някоя от държавните бази по морето, на които стана и баш началник след закриването на МДААР, преди посещението си във Варна. После като знак от съдбата кортежът му, навлязъл в насрещното движение, предизвика иницидент с мотоциклетист, както доказаха СКАТ и в. Народно дело. Не че премиерът е виновен за това, но лошото пиарство го посъветва да крие тези неща, вместо да намери начин да ги обясни по подходящ начин на публиката.


Според нейните разкази стартът на Дамянова с Ди енд Ди е с парите от дела й във в. Труд. Приватизацията на държавното издание е един от първите скандали след избухването на демокрацията и поделянето на дяловете в него, просто така регистрирани от ръководството на вестника и КНСБ, многократно е предизвикал най-меко казано съмнения в пресата. Дамата е заместник-председател на казионните профсъюзи, близки до БСП, които се борят срещу демократичните – Подкрепа.


Новата власт действа като старата. Не е известно доколко отговарят на истината, но остават хвърлен камък думите на депутата Лъчезар Иванов, казани от трибуната на миналия парламент, че при старата власт агенцията на Моника Янова пък е била фаворит, както сега е тази на Диана Дамянова. Само при НДСВ всички основни играчи в бизнеса са били ангажирани адекватно, напомнят хора от бранша. При останалите управници - нищо ново под слънцето!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Труден ден за любовните връзки днес

Труден ден за любовните връзки днес, труден ден и за