Свързани новини

17.08.2009 13:57

Македония избира между две имена

Видян 2040 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Между две имена ще избират властите в Скопие. За избор на название на държавата се борят Северна Република Македония и „Република Македония (Северна)”, пише  македонският ”Утрински весник”. Неназован дипломат е заявил за вестника, че „Република Северна Македония” е неприемливо име, което съществено променяло името на страната и може да има последствия за идентичността, езика и културата. Според дипломатическия източник на вестника позицията на управляващите била евентуалното решение да не задължава трети страни да го ползват, особено онези 125, които са признали страната под конституционното й име.


Македония ще информира тази седмица посредника по спора с името Матю Нимиц за становището си относно последното му предложение. При посещението си в Скопие и Атина през юни специалният посредник на ООН представи пакет идеи за решаване на проблема. Договорено беше до август двете страни да представят становището си по тях.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак