Свързани новини

14.08.2009 11:46

Обама иска от Конгреса увеличение на армията на САЩ

Видян 1543 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Барак Обама поиска Конгресът на САЩ да одобри решението му да увеличи числеността на въоръжените сили с 22 хиляди души, предаде БГНЕС.


"Администрацията на САЩ предлага временно да се увеличи числеността на армията с 22 000 души, в това число за 2010 финансова година - с 15 000 военнослужещи. Това увеличение ще позволи да се намали натоварването върху военнослужещите и да се увеличат периодите от време, които войниците прекарват у дома между командировките в района на бойни действие".
Това се казва в писмо на Обама, изпратено до ръководителя на Камарата на представителите на Конгреса Нанси Пелоси. Текстът на писмото е разпространен от пресслужбата на Белия дом. Според замисъла на Обама, увеличаването на армията до 562 400 военнослужещи през 2010 г. ще позволи да има на разположение на Пентагона по-голямо количество готови за разстановане подразделения. В края на юли за предстоящо увеличаване на числеността на въоръжените сили спомена ръководителят на Пентагона Робърт Гейтс. Необходимостта от усилване на армията, според думите му, е свързана с воденето на войските в Афганистан и осъществяването на американската мисия в Ирак. Гейтс заяви, че в днешно време американската армия преживява период, когато способността й да осигури разгръщане на военни части в необходими обеми е застрашена.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей