07.08.2009 12:33

Проектът "Белене" ще бъде прекратен

Видян 1779 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият български премиер Сергей Станишев направи първа копка за втория старт на АЕЦ "Белене" на 3 септември 2008 г. Проектът за изграждане на АЕЦ "Белене" ще бъде отменен. Това пише в днешния си брой "Файненшъл таймс Дойчланд", като се позовава на неназован източник от енергийния сектор.


Според източника "проектът, в който германската компания RWE има дял от 49%, ще бъде прекратен". Българското правителство ще съобщи това следващата седмица. Необходимите 4 млрд. евро за проекта не са били успешно осигурени, пише още изданието. Информацията за това решение идва ден след първата официална среща на новия министър-председател Бойко Борисов с германската компания RWE в София. Разговорите са били принципни и опознавателни, не се е навлизало в проблематиката на ядрения проект и ще се подготви нова среща с участие на експерти, коментираха в четвъртък от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма след срещата на главния изпълнителен директор на RWE Юрген Гросман с премиера Бойко Борисов, вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков, министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков .
Борисов и министрите му са заявили пред ръководителя на немската компания, че ще излязат с ясно становище, след като се запознаят с подписаните договори и бъде направен правен анализ на заложените в тях неустойки, както и след оценка за рентабилността на проекта. От RWE отново са посочили условията, при които биха подписали основния договор за включването си във втората българска АЕЦ. Най-важното им изискване е структурирането на финансирането на проекта, както и яснота по актуализацията на договора с руснаците. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион