Свързани новини

07.08.2009 12:10

Първанов и Борисов се запознаха с обстановката в най-засегнатите от земетресението места

Видян 1597 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Направен е пълен оглед на сградите в Шабла след земетресението, каза кметът на града Красимир Кръстев, предаде БГНЕС. В следващите два дни ще се направи анализнапроученото, като се направи пълна оценка на щетите, допълни кметът. От Комисията по вероизповеданията са предоставили 10 000 лева за православния храм в Шабла.


Президентът Георги Първанов проведе телефонен разговор с кмета на община Шабла, която е най-засегната от земетресението на 5 август, съобщиха от пресслужбата на държавния глава.
Кметът Красимир Кръстев информира държавния глава за последствията от природното бедствие и предприетите от общината мерки.Президентът оцени високо действията на местната власт и изрази увереност, че пораженията по сградите ще бъдат своевременно ликвидирани с усилията на гражданите и помощта на държавата.Президентът също така обяви, че прави лично дарение в размер на 1000 лева за възстановяване на православния храм в града "Св.свщмчк Харалампий", който е паметник на културата и е една от най-пострадалите сгради в общината.


Министър-председателят Бойко Борисов посети църквата "Свети Харалампи" и най-пострадалата къща при земетресението на 5 август, предаде още БГНЕС. Премиерът нареди на кмета на града Красимир Кръстев до понеделник, 10 август, да изготви пълен анализ на щетите в Шабла след земетресението. След това Борисов замина да провери щетите и в село Камен бряг. БГНЕС припомня, че по-рано днес кметът Красимир Кръстев каза специално за агенцията, че е направен в последните пълен оглед на щетите в града, като анализът ще е готов до два дни. Той допълни, че от Комисията по вероизповедания са получили 10 000 лева за възстановаване на щетите по църквата "Свети Харалампи", която е паметник на културата. От преслужбата на държавния глава съобщиха, че Първанов е разговарял с кмета на Шабла и прави дарение от 1000 лева лични средства в помощ на пострадалия град.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Сравнително труден и напрегнат ден

Сравнително труден и напрегнат ден, най-вече в