Свързани новини

06.08.2009 16:37

Онлайн вестниците и каналите на Мърдок ще са платени

Видян 1568 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Водещият магнат на глобалния информационен пазар Рупърт Мърдок заяви, че възнамерява да направи платени онлайн-версиите на всички вестници и телевизии, които са част от принадлежащата му медийна група News Corporation, пише "Файненшъл Таймс".


Мърдок заяви, че ако инициативата му се окаже успешна, тогава практиката за въвеждане на платени електронни версии ще бъде възприета от всички останали средства за масова информация, предаде ИТАР-ТАСС. Той призна, че сериозна конкуренция на медиите, влизащи в News Corporation, ще окаже британската корпорация Би Би Си, която предоставя безплатен достъп до своята интернет версия. Но Мърдок е убеден, че избраната от него политика в крайна сметка ще се окаже правилна. В края на финансовата година, приключила за News Corporation през юни, чистите загуби на групата достигнаха 203 милиона долара. В условията на глобална криза, носеща огромни щети на рекламния бизнес, от 8-те сегмента в бизнеса на News Corporation стабилни печалби носи само един - кабелната телевизия, за чиито услуги потребителите плащат редовно такси. Мърдок предположи, че пикът на кризата за неговата медийна група вече е преминал и ситуацията на рекламния пазар започва да проявява някакви "признаци на съживяване", предаде БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог