Свързани новини

06.08.2009 13:50

Лекари менте крадат по телефона

Видян 1557 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нови тип телефонни измами регистрираха полицаите. От около седмица престъпниците прибягват вече до схема, в която заместват познатото обаждане за катастрофирал роднина с фалшиво лекарско позвъняване. Отново жертвите са възрастни хора, които лесно се поддават на подобни инсценировки. Особено подходящ повод за обажданията на телефонните измамници стана ежедневно нарастващият брой на заболели от свински грип. Обикновено в схемата се включвали двама души. Единият се представял за роднина на възрастния човек, който получава обаждането, и му съобщава, че лежи в болница. Малко след като приключва разговорът се прави второ позвъняване. Този път на линията е уж лекуващият лекар, който твърди, че е необходима определена сума за закупуване на ваксина срещу свински грип. Досега най-високата искана сума е от 2800 лв.


Два такива случая на измами са регистрирани вече в Ямбол. Опитите обаче са били неуспешни, защото жертвите не се хванали на примката. От полицията съобщиха обаче, че измамниците наемат нищо неподозиращи куриери, които да им предадат сумата. В повечето случаи това са регистрирани безработни, нямащи представа какво има в пликовете, които получават.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и