Свързани новини

04.08.2009 13:33

Доклад на ДАНС за злоупотреби е получен в земеделското министерство

Видян 1095 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов тази сутрин е разговарял със специалисти от ДАНС, които са го информирали, че най-големите нарушения са по Програмата за развитие на селските райони и по директните плащания, предаде БГНЕС.


Найденов е получил доклад от ДАНС за злоупотреби в министерството още в първите дни от встъпването си в длъжност, като прави повторна проверка по него. Според министъра подобен доклад е получило и предишното ръководство на министерството. Найденов каза, че ще уволни директора на Дирекция "Селски райони" в министерството. Сред най-спешните проблеми, които трябва да разреши новият екип на ведомството, е аерофотозаснемането на земя за обновяване на данните в кадастъра. Това трябва да стане до 30 септември. Ако не обновим самолетните снимки, ще загубим около 700 млн. евро преки плащания, категоричен е министър Найденов. От вчера е започнало раздаването на компютри на ветерианарните медици. Компютрите са били закупени, но от екипа на бившият министър Валери Цветанов са искали ветеринарите да плащат по 60 лв. месечно наем за тази техника, която им е необходима, за да си свършат качествено работата. С ежедневното актуализиране на данните ще се помогне и за доизграждане на идентификационната система за българските животновъди, които сега не получават субсидии поради липсващата информация.
Министър Мирослав Найденов представи своите заместници. Зам.-министър Цветан Димитров ще отговаря за аграрната политика, а неговият колега - Преслав Борисов - за европейските фондове в областта на земеделската политика. Приоритетите на аграраната политика са създаване на държавна агенция за безопасност на храните, за да бъде спрян контрабандния внос на плодове, зеленчуци и суровина за млечни продукти. Приоритет е и създаване на политика за хидромелиорации - баланс на водните басейни. /Преди седмица екоминистърът Нона Караджова поясни, че в момента водните басейни в България са на подчинение към различни министерства, към общини и различни ведомства, което създава условия за злоупотреби и невъзможност да се предотвратят проблими с наводнението, например/. ДО седмица ще бъде прегледана дейността на Агенция по рибарство и аквакултури. Ако се установят нарушения, ще бъде сменено и нейното ръководство, допълни Димитров. Предвиждат се и законодателни промени в директните продажби на земеделска продукция, допълни Димитров. Според Преслав Борисов - зам.-министър за еврофондовете е необходимо да се създаде Гаранционен фон, да се ускори процедурата за комасация на земята и да се прегледат последните заменки на гори и земи, както и да се инспектира регистъра на заменките.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.