Свързани новини

04.08.2009 12:50

Ирена Кръстева придоби и ББТ

Видян 1641 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за защита на конкуренцията разреши концентрация между предприятия чрез придобиване на едноличен контрол от «Нова българска медийна група холдинг» на Ирена Кръстева върху «Балкан българска телевизия» ЕАД, съобщиха от КЗК.


Концентрацията ще се осъществи по силата на Предварителен договор за покупко-продажба на дялово участие. Сделката цели да увеличи качеството на предоставяните услуги и да доведе до разработването на нови продукти. Анализът на КЗК показва, че към момента на сделката дружествата оперират на различни пазари, поради което операцията няма да доведе до хоризонтална или вертикална интеграция между тях и пазарните им дялове няма да се променят. Поради това КЗК счита, че концентрацията няма да доведе до промяна в структурата на засегнатите от сделката пазари, както и няма да създаде предпоставки за настъпването на неблагоприятни последици за конкуренцията на тях.
БГНЕС припомня, че „Нова българска медийна група“ навлезе на медийния пазар през лятото на 2007, когато купи в. "Монитор", "Телеграф", "Политика", а по-късно и "Меридиан мач", и великотърновския "Борба". В края на 2008 те придобиха и ТВ 7 и в. "Експрес".
През май т.г. прокуратурата съобщи, че не е извършено престъпление от общ характер във връзка с произхода на средствата, с които Ирена Кръстева е извършила сделките за ТВ7 ЕАД и "Експрес БГ" АД. Още преди изборите се заговори, че същата медийна група е на път да придобие и телевизия ББТ. През февруари стана ясно, че телевизията е собственост вече на ирландската Соmmunicorp Group, а създателят й Петър Манджуков, е запазил 20% от акциите си. Според публикации в медиите тогава, цената на сделката е била 8 млн. евро, предаде БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв