Свързани новини

03.08.2009 16:26

„Бакшиши“ скубят туристи по 5 лв./км

Видян 1622 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шофьорите на таксита по морските курорти в Бургаско са превърнали колите си в жълт капан, от който чужденците и гостите на родното ни Черноморие излизат като попарени. Петарка за километър и още толкова за първоначална такса е последно актуализирания от седмица ценоразпис, по който работят тружениците на волана в Слънчев бряг. В много от случаите, увеличената с 150% спрямо миналата година тарифа, не е изложена, както закона изисква на предното стъкло. През летния сезон на 2008-а, „бакшишите“ вземаха по 2лв./км, а през нощта по 3 лв. Сега, едно отиване до стария град на Несебър от центъра на Слънчев бряг, излиза 30 лева. ''А не дай си Боже, клиентът да не се окаже късметлия и попадне на задръстване на петте светофара до „Кубан”. Тогава джобът ти ще олекне с петдесетолевка. Ако решиш да оспорваш, само ще се се натовариш допълнително от наглия до цинизъм отговор на шофьора, че насила не са те накарали да се качваш'', твърдят запознати. Повечето от ужилените чужденци, не правят оплакване, защото от една страна не са наясно с цените на българския пазар или с това към кой да се обърнат, а от друга-защо да си развалят почивката, заради „жълти“ кахъри, научи 19`.


Друга страна на порочната практика при този вид превоз са изключените въобще касови апарати. Потърпевши са пропътували така почти цялото ни крайбрежие, без да получат касова бележка.


За сега в Комисията за защита на потребителите не са постъпвали оплаквания. А от Държавната инспекция по транспорт (ДАИ) казаха, че санкцията в такива случаи е около 50 лева. Глобата зависела обаче от предишните нарушения на водача.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат