Свързани новини

03.08.2009 16:18

2 800 нощувки не успяха да минат гратис в Бургас

Видян 1369 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Собственици на категоризирани хотели, квартири, почивни станции, селища и вили, се опитват да заобиколят Закона за туризма, за да не плащат туристическа такса. Още в средата на активния летен сезон, общинските служители са установили при направените 130 проверки, 2 800 нерегистрирани нощувки по бургаското Черноморие. 80 от констатациите са в обекти за подслон и места за настаняване, а останалите 50 – в заведения за хранене и развлечения. От общината уведомиха, че са преминали към  принудително събиране на дължимите суми.
Практиката на укриване спестява на нарушителите по левче от всяка нощувка – ежемесечната туристическа такса към местната администрация, която е включена в цената на едно приспиване. За пансиони, самостоятелни стаи, хижи и къмпинги, таксата е 0,80 лв. При положение, че най-евтината стая в квартира с две легла, без екстри, е 15 лв. на вечер, а в тризвезден хотел – от 30 до 160 лв.
Основна цел на проверките е проследяване регистрацията на нощувките със съответното начисляване и изплащане на туристическа такса, както и категоризация на заведенията.
318 хил. лв. от туристическа такса и категоризация на хотели и ресторанти в града и региона са събрали миналата година общинарите. В бюджета на местната управа за тази година са заложени  328 хил. лв. Акумулираните суми се изразходват целево, единствено за развитието на туризма. Обикновено средствата отиват за изработването на информационни материали, указателни табели и за други туристически услуги.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и