Свързани новини

03.08.2009 13:37

Бойко Борисов прие оставката Петко Сертов, предлага Цветлин Йовчев

Видян 1811 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на председателя на ДАНС Петко Сертов. Новата номинация за поста на е на Цветлин Йовчев, съобщиха от правителствената информационна служба, цитирана от БГНЕС.


След проведена среща между премиера Бойко Борисов и председателя на ДАНС Петко Сертов, на която Петко Сертов изрази желанието си да бъде освободен от поста, днес министър-председателят реши да удовлетвори молбата му и прие неговата оставка. Своето решение премиерът Борисов е съгласувал с президента на Георги Първанов.Номинацията на Цветлин Йовчев Йовчев за нов председател на ДАНС, която също е съгласувана с Георги Първанов, ще бъде гласувана на заседанието на Министерски съвет в сряда, 5 август, след което кандидатурата му ще бъде предложена на президента за издаване на указ за назначаване.
Цветлин Йовчев е роден на 07.05.1964 г. в Плевен. Женен, с едно дете. Завършил е ВВМУ „Никола Вапцаров” – Варна. Магистър по икономика от СУ „Св. Климент Охридски” и докторант на свободна практика. Владее английски и руски езици. От 1993 г. Цветлин Йовчев работи в НСС, където последователно е началник на сектор, началник на направление и заместник-директор. От създаването на ДАНС работи в агенцията като главен директор на главна дирекция „Контраразузнаване”. През м. октомври миналата година напуска ДАНС по собствено желание.
Министър-председателят Бойко Борисов е изказал своята благодарност на Петко Сертов за досегашната му работа начело на ДАНС и изрази желанието си за оптимизиране на работата и издигане на авторитета на агенцията.
БГНЕС припомня, че след избирането на Петков Сертов във времето последваха скандали в ДАНС. През октомври 2008 беше уволнен зам. председателят на ДАНС Иван Драшков, разделил се с поста си заради разработката срещу журналисти "Галерия" и подписката срещу депутатката Татяна Дончева. В началото на ноември миналата година Петко Сертов назначи заместници на напусналите след уволнението на Петър Драшков директори на дирекции Веселин Марков и Цветлин Йовчев. На мястото на Веселин Марков като ръководител на Главна дирекция "Икономическа и финансова сигурност" беше назначен Васил Маринов. Ключовата дирекция „Контраразузнаване“ в ДАНС, която се оглавяваше от Цветлин Йовчев пое Николай Методиев.
Междувременно почти от създаването на ДАНС се усещаше известно противопоставяне на Агенцията и МВР, което пред обществото остана като впечатление, че става дума за голямата разлика в заплатите на двете ведомства. А в Парламентарната комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на 40-то НС, ръководена от депутата от НДСВ Минчо Спасов често ДАНС беше обект на коментари и политически спорове. Само преди дни, а 30 юли т.г. новият вицепремиер и министър Цветан Цветанов обяви, че скоро ще започнат краткосрочните, законодателни промени за възстановяването на Главна дирекция за борба с организираната престъпност, отпреди реорганизирането от 2008 г. Според него при реорганизацията през 2008 г. политиците не са потърсили професионалното мнение на ръководството и са допуснали дублиране на функциите. "Отсега всички законодателни промени ще бъдат съобразени с тяхното мнение", обеща Цветанов. Преди дни от парламентарната трибуна председателят на ПК за контрол на ДАНС Иван Костов, лидер на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция каза, че в САЩ е отказан достъп. По-деликатно вчера зам. председателят на Комисията за борба с корупцията и конфликта на интереси Димо Гяуров от СДС, депутат от синята коалиция посочи, че липса на доверие в европейските ни партньори спрямо Петко Сертов.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева