Свързани новини

03.08.2009 11:55

Делото Борилски отложено за 19 октомври

Видян 1706 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Апелативният съд във Велико Търново отложи за 19 октомври делото за убийството на българския студент във Франция Мартин Борилски, предаде БГНЕС.


Съдия Милчо Ванев не даде ход на делото, тъй като това би довело до нарушаване на процесуалното право на майката на убитото момче, която е частен обвинител и граждански ищец. Защитникът на Иванка Въчева е представил молба с искане за отлагане на делото заради ангажименти в чужбина.
24 годишният Мартин Борилски от Варна бе убит в парижката си квартира преди девет години. Подсъдимите са негови колеги - Георги Желязков и Стоян Стоичков, и двамата също от Варна. Делото Борилски се гледа за втори път във Великотърновски апелативен съд. То бе върнато след като върховните съдии решиха, че постановената оправдателна присъда е опорочена от редица противоречия. Преди това двамата подсъдими бяха оправдани и от Окръжен съд Шумен.
Становището на ВКС беше, че "Апелативният съд е проявил недопустим от НПК волунтаристичен подход при изключването на доказателственото средство, като си е приписал "най-голяма прецизност". 24-годишният варненец Мартин Борилски, студент в Сорбоната, бе намерен убит в квартирата си в Париж през 2000 г. Обвиняемите за престъплението - Георги Желязков и Стоян Стоичков, бяха признати за невинни последователно от Шуменския окръжен съд и Великотърновския апелативен съд. Въпреки че обвиняемите са от Варна, тамошните съдии си направиха отвод, заради познанствата си с бащата на Георги Желязков, който е бивш ръководител на варненското следствие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля