09.10.2008 13:11

Големите банки се стопиха наполовина!

Видян 1452 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уникално стопяване на стойността на акциите на големите европейски банки – собственици на кредитните институции в нашата страна, е новина номер едно в бизнескръговете по света и у нас. Повечето от гигантите губят половината си цена за година като прави впечатление, че по данни на агенция Блумберг общо взето процентите са доста сходни.
Уникредит, която държи най-голямата банка в България – Булбанк, бележи спад от 55%. За нея се точи Банко Сантандер, която е щастлива с нищожните -18%.
По-тежко е положението с Райфайзен – една от най-активно рекламиращите централи у нас – 62%. И Еф Джи Юробанк, която държи нашата Пощенска, пада с 54%. Сосиете женерал, познаваме я с българския й клон Експресбанк, е едва ли не отличник с минус от само 49%. Групата Кей Би Си, която изкупи дяловете на половинката на софийския кмет Цветелина Бориславова и на милиардера Бьорголфсон, губи 51%. ДСК също не се радва на печеливш собственик – кризата на борсата е ударила ОТР с цели 45%. Националната банка на Гърция също не процъфтява. Притежателят на ОББ пада с 40%. Над десет процента повече са загубите на Емпорики и Пиреус. Алианц също е в групата на губещите с по над 50% минус.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв