Свързани новини

29.07.2009 16:49

Шефът на ДАИ подаде оставка

Видян 1848 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефът на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” (ИААА) Володя Киров е депозирал оставката си пред новия министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, съобщи Всеки ден. Министърът е приел оставката, а за временно изпълняващ длъжността на Киров е назначен досегашният заместник на ДАИ Любомир Христов. Володя Киров е брат на Кирчо Киров, директор на Националната разузнавателна служба.


Междувременно Цветков е разпоредил Автомобилната администрация да се заеме с корупцията при изпитите за шофьорска книжка. Според министъра за това ще трябва да се набележат съответните мерки за подобряването на реда и условията за обучение, както и провеждането на изпити.


Преди 3 седмици браншовите организации обвиниха Володя Киров, че изпитващи и висши служители на ръководеното от него ведомство са взимали рушвети на обща стойност 20 млн. лв. годишно. Тогава Киров категорично отрече обвиненията. Неотдавна обаче, журналистически експеримент показа, че с подкупи човек може да получи книжка не само за кола, а и за автобус, без дори да е кормувал. Заради това бяха уволнени няколко служители на ИААА.


Агенцията ще работи в посока предотвратяване на възможностите за извършването на фиктивни периодични технически прегледи на пътни превозни средства. Обмисля се и промяна в нормативните актове, с която да се премахне възможността за нарушение. Една от мерките ще бъде персонализирането на отговорността на техническия специалист, който извършва периодичния преглед.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни