Свързани новини

28.07.2009 11:45

Месич предал на Тадич в София доказателства за заплахите на мафията

Видян 1837 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има сериозни доказателства, че хърватският президент Стипе Месич е предал на сръбския си колега Борис Тадич в българската столица София документи за опасността от атентат срещу Тадич.


Това каза черногорският бизнесмен Ратко Кнежевич. БГНЕС припомня, че само преди една седмица Кнежевич, който бе близък и съветник на черногорския премиер Мило Джуканович направи скандални разкрития за тютюневата мафия. Според него Мило Джуканович е мафиот №1 в Европа и той контролира тютюневата мафия, контрабандата с петрол и наркотици. От нелегалния бизнес, според Кнежевич, Джуканович и неговият сръбски партньор Станко Суботич- Цане са спечели няколко милиарда долара. Парите са били прехвърляни със самолети от Подгорица в Кипър, където са били изпирани. Кнежевич твърди, че информацията за готвеното покушение срещу Тадич е получена по време на разследването на убийството на хърватския журналисти и собственик на списание Национал Иво Пуканич и директора на маркетинга в изданието Нико Франич. Двамата бяха взривени в двора на редакцията през месец октомври миналата година в центъра на Загреб. Проблемите с тютюневата мафия, която се ръководи от Джуканович и Суботич, възникнаха след като властите в Белград и Загреб отказаха да постигнат споразумение с тях.
"Аз съм абсолютно убеден, че кризисният щаб, който заседава във вилата в черногорския курорт Свети Стефан или пък в кафенето "Град" в Подгорица прави всичко възможно за да предотврати преговори между Слободан Джурович-Кардинал с хърватските разследващи органи или пък със Сретен Йоцич и сръбските съдебни власти", казва още Кнежевич, който е и кум на сегашния черногорски министър-председател. Той е убеден, че властите в Сърбия нямат никакво желание да постигнат споразумение с тютюневия картел, който е сериозно притеснен от този факт, както и от сътрудничеството между сръбската и хърватската полиция за разкриването на поръчителите и извършителите на убийството на Пуканич и Франич. Според Кнежевич "тютюневата мафия прави всичко възможно, включително и чрез дипломатически канали да предотврати разкриването на организаторите на атентата. За тази цел Джуканович изпраща най-близките си хора да "омайват хърватските власти в Загреб и да спрат разследването, което стига директно до Подгорица и Будва", твърди още той.
"Не бих се изненадал Джуканович да предложи и преразглеждане на признаването на Косово само и само да спре разследването срещу него и неговият човек Суботич", казва още Кнежевич и подчертава : "Това е той. Най-добрият ученик на Слободан Милошевич. Ако беше жив Милошевич дори в Хага щеше да се гордее с него".
Пред вестник Блиц от кабинета на сръбския президент Борис Тадич не са потвърдили, но и не са отрекли информацията, че в София той е получил от хърватския си колега Стипе Месич данни за готвено покушение срещу него. БГНЕС припомня още, че Кнежевич открито обвини Джуканович и Суботич в участието на няколко убийства на известни личности в Сърбия и Черна гора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион