Свързани новини

27.07.2009 16:13

Атакуват боклучения завод в съда

Видян 1565 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Екоорганизации атакуват завода за боклука на столицата в съда. В открито съдебно заседание Административният съд ще гледа днес дело по искането на Национално движение "Екогласност", сдруженията "Екомрамор" и "Връбница-Надежда" за отмяна решението на директора на РИОСВ-София Гергана Благиева за одобряване инвестиционното предложение "Интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община", съобщи БГНЕС.


Екоорганизациите протестират срещу наложената лично от екс-кмета Бойко Борисов технология. Мотивите на еколозите са, че при нея има отделяне на над 180 вида опасни диоксини и фурани от последващото изгаряне в циментовите заводи из цяла България на произведените в този завод брикети.


Според сдружението има официални документи, доказващи, че през 2008 г. са изгаряни големи количества внесени отпадъци от Австрия, а по таен договор с "Чистота-Искър" от септември 2008 г. вече е било стартирано унищожаването на софийския боклук при 850 градуса. Документите са подписани преди 2 години от Тодор Костов, шеф на циментовия завод ХОЛСИМ в Бели извор, в нарушение на наредба от юли 2008 г., според която за изгаряне на опасни отпадъци със съдържание на халогенирани органични вещества, температурата трябва да не е по-ниска от 1100 градуса.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби