Свързани новини

27.07.2009 14:34

Симеон Дянков: Няма да пипаме бюджета в образованието

Видян 1685 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Налагат се между 1,5 – 2 млрд. лева съкращения в бюджета, но единственото което няма да пипаме е бюджетът на образованието, заяви Симеон Дянков поемайки поста на финансов министър в кабинета на ресорното министерство, информира БГНЕС.


Той от няколко седмици работи с екипа на досегашния финансов министър Пламен Орешарски по актуализирането на бюджет 2009 г. и изготвяне на републиканския бюджет за 2010 г., който трябва да е готов до септември. Екипът ми е готов вече и до една седмица той ще бъде обявен, заяви Дянков, който смята лично да се заеме с приходната част, като на по-късен етап ще включи и трети заместник министър. Сред задачите, които са негови приоритети са съкращаване на разходите, по-бързо връщане на ДДС на бизнеса и въвеждане на обща система между митници и данъчни.
Дянков спомена, че след като бъде готов бюджетът за 2010 г. той ще се консултира с екип на Световната банка, така че да може да получим финансова помощ, ако се наложи. Засега Дянков не вижда такава нужда. При встъпване в длъжност Плавен Орешарски пожела на своя наследник да спазва финансова дисциплина, както и да запази макро-икономическата и финансова стабилност, като за това трябвало да е от полза и малкия бюджетен излишък. Орешарски връчи три плика със съвети, които Дянков да отваря при трудни ситуации.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата