Свързани новини

26.07.2009 16:19

Минко Герджиков ще е и.д. кмет въпреки агентурното си минало

Видян 2937 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Минко Герджиков ще бъде временно изпълняващ длъжността кмет на София до провеждането на новите частични местни избори. Заместникът на Бойко Борисов с ресор бюджет и финанси ще управлява столичните дела от днес, когато кабинетът на ГЕРБ бъде гласуван в парламента и лидерът на партията се закълне като министър-председател на България.


От една страна чрез мнозинството на ГЕРБ Борисов за първи път приложи лустрацията за ръководните постове в парламента. От друга обаче той не я признава като задължителна мярка както в правителството, така и на „Московска“ 33. След номинирания за министър Божидар Димитров, и името на Герджиков бе замесено в скандал заради връзките му с ДС и миналото му на разузнавач.


През февруари миналата година Комисията по разкриване на досиетата оповести имената на министри и зам.-министри, сътрудници на ДС от 1990 г. насам. Сред публикуваните общо 113 имена бе и това на зам.-кмета Минко Герджиков, който беше зам.-министър на търговията и външноикономическите отношения в служебния кабинет на Стефан Софиянски. Пак с екипа на Софиянски той отиде после и на „Московска“ 33.


През 2005 г. Герджиков се състезаваше за кметското място в частичните избори, които бяха спечелени от Бойко Борисов. Въпреки загубата на извънредния вот, той остана зам.-кмет на столицата по финансите, какъвто е и досега.


Пак тогава Борисов остана глух за призивите на десницата да поиска оставката на финансист №1 на Столичната община. За това настоя депутатът от ДСБ Атанас Атанасов, който в парламента заяви: „Този човек дълги години танцува в дясното пространство. Защо е бил там е ясно. Бойко Борисов да му поиска оставката, ако наистина иска да докаже, че е демократ и с десни убеждения“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а