23.07.2009 14:53

НАП върна 122 млн. от ДДС на бизнеса

Видян 1677 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националната агенция по приходите само за половин година успя да върне половината пари от ДДС, които задържаше. 122,1 милиона лева са обратно в икономиката, разказа пред 19’ шефът на данъчните Красимир Стефанов.


От цитираните от бизнес организациите в началото на годината общо 600 млн. задържани пари пък близо половината се дължат на 20 фирми. За тях данъчните имат подозрения, че заобикалят закона.


“Хем искат бързо да възстановяваме ДДС, хем ни критикуват, че понеже сме имали недостатъчен контрол, милиони се точели от този данък”, обясни Стефанов. Той е убеден, че ефектът от свършената работа за половин година е ясен – коректният бизнес не страда, а некоректният е отрязан от шанса да богатее от ДДС.


По сметки на данъчните до 350 млн. лева е нормално да бъдат задържани с цел предотвратяване на възможни злоупотреби. Стефанов добавя, че България е сред отличниците в Евросъюза по отношение на ДДС. 


Не е страшно и положението със събраните приходи за бюджета. По някои пера като задължителните осигурителни и здравни вноски имаме 74,6 млн. лв. повече събрани пари от миналата година.


В края на 2009 г. оптимистичните прогнози сочат само 1% спад на общите приходи за бюджета, което ще бъде истински европейски рекорд в тази тежка депресия. Песимистите очакват 3% спад, което също би било много по-добре от останалите в ЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне