Свързани новини

23.07.2009 12:57

Бойко Борисов обяви своя кабинет

Видян 1589 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Георги Първанов прие предложението на Бойко Борисов за предложените от него кандидат за министър председател, структура и състав на кабинета, предаде БГНЕС.


Незабавно държавният глава ще предложи на Народното събрание избирането на Бойко Борисов за министър- председател и предложените от него министри от състава на новото правителство. Първанов припомни, че според Конституцията той трябва да констатира успешното изпълнение на мандата, но пожела това да бъде направено от българския гражданин. При връчването на състава на новото правителство, Борисов покани официално Първанов при заклеването в понеделник в 10.00 часа в НС. На събитието е поканен и патриарх Максим.
В новото правителството ще има двама вицепремиери Цветан Цветанов, който е министър на вътрешните работи и Симеон Дянков, министър на финансите. Министър на образованието ще бъде Йорданка Фандъкова, на външните работи - Румяна Желева, на отбраната - Николай Младенов, на правосъдието - Маргарита Попова, на труда и социалната политика - Тотю Младенов, на здравеопазването - д-р Божидар Нанев, на културата Вежди Рашидов, на земеделието Мирослав Найденов. Росен Плевнелиев ще бъде министър на регионалното развитие, на транспорта Александър Цветков, на икономиката, енергетиката и туризма – Трайчо Трайков, на екологията - Нона Караджова, ще има и министерство на спорта начело със Свилен Нейков и Божидар Димитров - министър без портфейл. В бъдещото правителство ще има 15 министерства, като се съкращават Министерството на извънредните ситуации и на Държавната администрация и административната реформа.
Партията на Бойко Борисов ГЕРБ спечели 116 депутатски мандата от 240 в българския парламент на изборите от 5 юли. РЗС, Атака и Синята коалиция обявиха, че ще подкрепят кабинета на Бойко Борисов при гласуването в Народното събрание в понеделник.
„Разбрал съм се с колегите от парламента (от ГЕРБ) да не излизат в такава отпуска, каквато им се иска”, заяви Бойко Борисов преди да напусне площада пред президентството. Той смята за наложително неговите депутати да подготвят част то най-важните промени в законодателството и да набележат мерки за изпълнение на задължителните препоръки от Брюксел. Според него част от тази работа може да се свърши до края на август.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са