Свързани новини

23.07.2009 12:41

Борисов даде списъка на министрите на Първанов, кабинетът готов

Видян 2099 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Точно в 11,58 часа Бойко Борисов пристигна на „Дондуков“ 1 в сградата на президентството, за да представи на Георги Първанов списъка с имената на новото правителство, предаде БГНЕС.


Минути преди него в сградата на президентството влязоха председателят на Народното събрание Цецка Цачева и бъдещият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, придружени от експерти на ГЕРБ.
До сега са известни повечето имена в новото българско правителство: На вътрешните работи - Цветан Цветанов, на образованието - Йорданка Фандъкова, на външните работи - Румяна Желева, на финансите - Симеон Дянков, на отбраната - Николай Младенов, на правосъдието - Маргарита Попова, на социалните дейности - Тотю Младенов, на здравеопазването - д-р Божидар Нанев, на културата Вежди Рашидов, на земеделието Мирослав Найденов, Божидар Димитров без портфейл. Очаква се Росен Плевнелиев да оглави Министерството на регионалното развитие, Алексанъдр Цветков министерството на транспорта. Като екоминистър се сочи Нона Караджова, като спортен министър Свилен Нейков, а като министър на икономиката, енергетиката и туризма – Трайчо Трайков. В бъдещото правителство ще има 15 министерства.


Президентът Георги Първанов прие предложението на Бойко Борисов за предложените от него кандидат за министър председател структура и състав на кабинета, предаде още БГНЕС. Президентът Георги Първанов прие предложението на Бойко Борисов за предложените от него кандидат за министър- председател, структура и състав на кабинета. Незабавно президентът ще предложи на НС избирането на Бойко Борисов за министър-председател и предложените от него министри от състава на новото правителство. Първанов припомни, че според Конституцията той трябва да констатира успешното изпълнение на мандата, но пожела това да бъде направено от българския гражданин. При връчването на състава на новото правителство, Борисов покани официално Първанов при заклеването в понеделник в 10.00 часа. На събитието е поканен и патриарх Максим.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак