Свързани новини

21.07.2009 08:51

Нова данъчна проверка на Доган

Видян 1560 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След 8 месеца протакане най-после има раздвижване в проверките около имотите, свързани с лидера на ДПС Ахмед Доган. Утре изтича срокът, в който данъчните трябва да приключат ревизиите на всички физически и юридически лица, на които формално се водят петте имота, информира БГНЕС.


Ревизиите са наредени от прокуратурата на 22 април, съобщил зам. главният прокурор Валери Първанов. По закон проверките трябва да приключат в тримесечен срок, който при сложни случаи може да бъде удължаван с още месец. Петте имота са т.нар. Боянски сарай на ул. "Стар Беловодски път" в столицата, хотелът "Каса Домини" в Рибарица, СПА комплексът "Орфей" в Девин, паркът "Росенец" до Бургас и Дворецът на децата в родното село на ДПС лидера Дръндар. От писмата на НАП до парламентарната антикорупционна комисия преди месеци стана ясно, че всички те са купени на съмнително ниски цени, работят на загуба, но получават огромни кредити от определени банки. На името на Доган се води само имотът в с. Дръндар, известен като Дворец на децата. В последната си декларация по публичния регистър лидерът на ДПС посочва, че е прехвърлил безвъзмездно двореца.
Това ще е втората данъчна проверка на Доган в рамките на една година. Първата, направена от НАП по времето на Мария Мургина, не установи разминаване между доходи, имоти и плащани данъци. 7 години поред Доган обявяваше пред Сметната палата, че няма доходи извън заплатата си на депутат, нито пък други имоти с изключение на един апартамент в София. Миналата година обаче внезапно "си спомни", че в периода 2002-2006 г. е купил три терена в с. Дръндар. В тазгодишната си декларация пък е записал, че е спечелил 366 590 лв. от "друга стопанска дейност".
През април прокуратурата е образувала разследване за престъпления по служба срещу виновни длъжностни лица от столичния район "Витоша". Неизвестните засега извършители се проверяват за това, че в периода 14 февруари 2002 г. - 7 ноември 2003 г. са нарушили Закона за устройството на територията и Закона за устройството и застрояването на Столична община, за да облагодетелстват "Акома" ЕООД. Чиновниците са издали разрешение за строеж и са узаконили имотите в Бояна. Разследването още не е приключило, обяснява зам. главният прокурор.
Именно на фирма "Акома" се водят сараите. По документи те са реконструирана бивша почивна база. Управител и собственик на дружеството първо е Кирилка Ангелова. По-късно то е прехвърлено на Васил Мишев.
Прокуратурата нареди на данъчните да извършат проверката, след като повече от 8 месеца антикорупционната комисия в парламента не можа да накара НАП да предостави информация за имотите, които се свързват с Доган. По инициатива на ДСБ депутатите поискаха да узнаят с какви пари са придобити те и дали са платени всички данъци. От НАП дълго време протакаха и се оправдаваха, че кореспонденцията се е загубила по пътя. След като Мария Мургина напусна поста си като шеф на НАП, депутатите най-накрая получиха отговори на част от въпросите си. Тъй като от информацията излязоха много скандални факти, прокуратурата изиска всички документи, за да направи собствено разследване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

MotoGP

Собственикът на Формула 1 иска да придобие MotoGP

Собственикът на Формула 1 Либърти медия ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на