Свързани новини

20.07.2009 09:36

В. Рашидов: В Кърджали е създадена е машина за гласуване

Видян 1879 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Много трудно се взима мандат в Кърджали, ако не си член на ДПС. И ескадрили да бяха пратили в Кърджали нямаше да стане нищо, ако не бях избран за депутат от ГЕРБ от района на Кърджали, заяви вежди Рашидов пред нова телевизия.


Явно още преди 20 години заедно с Луканов е направено споразумение. Те са използвали чувството за вина на българина след Възродителния процес и са казали, нека да влезе Доган там ние ще се разберем. И са позволили Ахмед Доган да създаде едни роби и една машина за гласуване. Държавата е абдикирала от този район и е оставила един човек там да се разпорежда. Като казвам, че държавата е абдикирала, тя е извършила едно предателство, като е оставила отговорността за това население в ръцете на една партия, заяви той. Основата за създаване на ДПС лежи в Държавна сигурност. Някъде в държавата има чувството за вина за Възродителния процес, който беше направен от 7 човека от Политбюро и ДС, а и няколко човека от ДПС, които са били доносници, коментира той.


До сега съм премълчавал това, защото не искам да слагам всички под един знаменател, заяви Рашидов. Според него така са изпуснати нещата, и структурите на ДПС са заработили. От 20 години там друга партия не е работила. От Кърджали до Родопите няма друг плакат, освен този на ГЕРБ, който се появи тази година за първи път, коментира успеха на кампанията си Рашидов. Според него схемата на гласуване на ДПС е проста и с нея местния лидер си гарантира гласовете. Вкарват хората с автобуси и никой не контролира това там, заяви той. Битката се случва в секциите, сподели Рашидов. "Това е машина, технология на злото, когато хората са притискани на много ниско битово ниво: за колко ще им изкупят млякото, яйцата, дали ще има дърва за зимата", подчерта той. Според него много помагат и партиите с антитурско говорене.


Говорил съм с много хора и не съм чул лоша дума за българите. Тази машина работи от 20 години, заради насаждания етнически страх. Възродителния процес не може да се случи, вече сме в Европейския съюз, заяви Рашидов.


За първи път сега,като правих кампанията си видях за какво зло става дума. Нито един турчин, нито един българо-мохамеданин не каза лоша дума за България. Аз говоря прекрасно турски, това е моят майчин език. Имаше страх у хората да не ги види някой от ДПС, че говорят с мен, подчерта скулптурът. Хората нямат хляб, младите напускат. Мините са затворени, сделката Горна Арда е провалена, посочи Рашидов. За първи път ГЕРБ влезе там, като казвам ГЕРБ говоря за себе си – аз отхапах 20 хиляди гласа от ДПС, иронизира Рашидов. Когато хората не отиват да гласуват, от ДПС ги заплашват че няма да им изкупят млякото, няма да им дадат да си режат дърва за зимата. Както са големи обръчите като пирамиди, те са се свили надолу до хората и са ги обръгнали. Малките обръчи са от кметовете, едни хитреци. Ходят един момчета и заплашват хората, че ще им счупят краката. Читалището и театъра носят името на майка ми. Аз исках да субсидирам концерт в нейна чест от детския хор, който аз субсидирам и не ми разрешиха, казаха, че може само ДПС, разказа вежди Рашидов. Там всички са назначени от ДПС и да речем една чистачка в училище с 200лева заплата е зависима от тях. Кметицата на Крумовград ме обяви за враг номер 1 и не искаха да ми сервират кафе. Най-страшна е финансовата зависимост и тези хора ги държат като във феодалното общество. Те живеят в страх, посочи Рашидов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от