Свързани новини

20.07.2009 09:24

Управляващите нямало да контролират ДАНС

Видян 1556 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бъдещата нова парламентарна комисия за контрол над Държавната агенция „Национална сигурност" ще е на паритетен принцип и няма да има възможност да се контролира от управляващите. Това заяви на връх Хаджи Димитър народният представител от Синята коалиция Иван Иванов.


Той категорично отрече възможността в създаването й да се вграждат различни опасения за контрол от страна на едни или други органи и структури, тъй като нуждата от такава комисия била записана още в Закона за създаването на ДАНС.


На въпрос кой губи повече - Синята коалиция или ГЕРБ - от решението за правителство на малцинството, Иванов бе категоричен, че от партията на Бойко Борисов е било заявено, че ГЕРБ ще поеме цялата политическа отговорност. „Ние от наша страна сме предложили процедура на сътрудничество", допълни Иванов. Той уточни, че никой от ръководството на ДСБ не е информиран за какъв пост точно е канена бившата екоминистърка Евдокия Манева в новото правителство.Според него, ако Манева приеме поканата, то това ще е и нейно лично решение, тъй като няма споразумение за експертно участие от страна на сините в кабината на новия български премиер. Иванов съобщи, че заедно с колегата си Ваньо Шарков са водили разговори с бъдещия финансов министър Симеон Дянков и с д-р Лъчезар Иванов. На тези разговори представителите на Синята коалиция ясно са заявили, че ако се иска стабилна експертна подкрепа от тях, то те са в състояние да я предложат, при това с цели екипи. Било дадено да се разбере, че не се толерират разговори, водени на едноличен и самосиндикален принцип. Информацията е на Дарик радио, цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се