Свързани новини

19.07.2009 15:06

Борисов предложил министерски пост на член на РЗС

Видян 2353 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойко Борисов е предложил министерско кресло на член на РЗС, заяви лидерът на партията Яне Янев, предаде БГНЕС. Предложението е направено лично от лидера на ГЕРБ след телефонен разговор и съобщение на пощенската кутия на мобилния му телефон.
Това обясни Яне Янев, но отказа да коментира към кого е било насочено то и за кой министерски пост става въпрос. Това е една от причините РЗС да не подкрепи Меморандума на ГЕРБ и да настоява за двустранно споразумение между двете партии. Лидерът на РЗС допълни, че партията не одобрява подобен „царски подход” на политическа комуникации и не желае да е съпричастна с него. РЗС няма да участва на никакво ниво в изпълнителната власт. Преговорите с ГЕРБ ще продължат само при положение, че се договори среща между двамата лидери, на която двете партии да излязат с общо решение за съвместни законодателни действия и общи политики. Яне Янев заяви, че ще подпише двустранното споразумение, само ако под него фигурира подписът на Бойко Борисов, а не на Цветан Цветанов. Ръководството на РЗС няма да отиде утре на предварително вече уговорената среща с ГЕРБ, тъй като считат, че не е необходимо да подписват Меморандума.
„Това е само бележка, която отразява паметно събитие, което не се състояло и не представлява европейски политически документ”, така Яне Янев определи предложения от ГЕРБ Меморандум. Въпреки това от РЗС остават коректни към най-голямата парламентарно представена партия и ще подкрепят правителството на ГЕРБ, като Бойко Борисов ще може да разчита на помощта и подкрепата на РЗС в първите 6 месеца от своя мандат. Яне Янев обяви, че РЗС не се страхува от предсрочни избори и има най-голям интерес от тях, тъй като мандатът на 41-то Народно събрание, трябва да бъде прекратен предсрочно, за да бъде свикано Велико народно събрание. Бойко Борисов може да разчита, че ако БСП и ДПС се опитат да бламират ГЕРБ, от РЗС ще бъдат по-последователни и от ГЕРБ в критиките си към двете партии. Димитър Абаджиев обясни, че РЗС изразява подкрепата си към Бойко Борисов и ПП ГЕРБ, въпреки че вотът на избирателите е бил да получи много сериозно доверие, но не и да управлява сама. Една от причините РЗС да не подкрепи Меморандума на ГЕРБ е, че това ще е нарушени на препоръките, които Съюза на европейските консерватори и реформисти е отправил към тях. Желанието на европейските консерватори е РЗС по никакъв повод да не попада в една политическа рамка с националистическа партия като Атака.
След 14 часа днес започна Управителния съвет на РЗС, който трябва да анализира резултатите от изборите за Европейски парламент и Народно събрание и да вземе решение за стратегията на партията по време на четиригодишния мандат в парламента. В първите минути на заседанието на съвета организационният секретар на партията Тодор Великов представи обобщен доклад за изборните резултати. В него е записано,че въпреки, че в някои области на страната партията е получила по-малко от 1% доверие на избирателите гласовете за РЗС са нараснали с 54 000 на парламентарните избори в сравнение с тези за Европейски парламент. Най-малка е подкрепата за "Ред, законност и справедливост" в Кърджали и Разград. В Бургас, Монтана ,Враца, Шумен и Кърджали са гласували под 4% от избирателите за РЗС.


Не съм предлагал на никого от РЗС министерски пост и в редиците на ГЕРБ не са дискутирани изобщо подобни действия, отговори за БГНЕС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, в отговор на твърденията на Яне Янев от днес, че лично Борисов е предложил пост в новия кабинет на член на РЗС.
Няма такова нещо, беше категоричен той относно евентуално наличие на разпечатки от мобилни телефони. Той заяви, че е отворен за разговори с всички, включително с лидера на РЗС, стига те да са конструктивни.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец