Свързани новини

19.07.2009 14:10

Междуособици разделиха "Атака"

Видян 1686 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нелегитимен се оказа днешният извънреден Национален конгрес на партия "Атака", предаде БГНЕС. По устав едниствено и само Централния сбор на партията може да свика извънредно заседание на Национален сбор по своя инициатива или по настояване на една трета от регионалните ръководства на "Атака".


Въпреки че преди месец необходимият брой регионални структури са подали искане за свикване на най-големия ръководен орган на партията по искане на бившия депутат Митко Димитров, то не е одобрено от висшето ръководство. Организаторите на днешния Национален сбор разчитат на Софийски градски съд да легализира решенията,които ще вземат. Единствената точка в дневния ред на сбора е приемането на промени в устава на партията, които позволяват създаването на 7 заместник-председателски поста и увеличаването на броя на членовете на контролния сбор от 3-ма на 21 и избиране на личностите, които да заемат тези позиции. Минути преди гласуването бяха регистрирани около 35 делегата. Присъстващите не можаха да се обединят около това трябва ли да бъде поискана оставката на лидера на Атака Волен Сидеров или не. Според депутата от 40-тото народно събрание и отскоро бивш член на Атака Митко Димитров целта на Националния сбор не е да променя лидера на партията, но Георги Димитров категорично настоя Сидеров да напусне партията. Делегатите се обединиха единствено в недоволството си срещу процедурите, по които са подреждани кандидат-депутатските листи, които според тях нарушават устава на политическата сила. Според тях ръководството на партията не се е съобразило с предложенията на местните структури, не ги е разгледало на специално заседание и решението за това как да бъдат подредени листите е взето само от Волен Сидеров, Капка Сидерова и Десислав Чуколов. "Защо най-верните хора не останаха в новия парламент, а централата се заключи и написа листите на корем и набързо?", попита Георги Димитров. Присъстващите на националния сбор недоволстват срещу факта, че сегашните депутати на Атака не са присъствали на мероприятия на партията, не са познати на регионалните структури и че някои от тях дори не са членове на партията. Според Георги Димитров парламентарната група на Атака ще се разцепи в близките месеци. Промените в устава предвиждат общинските сборове да се ползват от субсидия в размер на 2 на сто от минималната работна заплата в страната, а областните координатори да се избират от Националния сбор безсрочно( а не както беше до сега само от председателя). Националният сбор излезе с официална декларация, с която призовава лидера си Волен Сидеров до 2 дни да отговори на въпроса дали подкрепата, която Атака, оказа на ГЕРБ и заявената готовност на ръководството на партията да подпише Меморандума не противоречи на мотото на предизборната кампания на партията "Не на Република Турция в Европейския съюз". От Сидеров се очаква да отговори на страниците на вестник "Атака".


БГНЕС припомня, че по-рано днес лидерът на Атака Волен Сидеров заяви, че Митко Димитров не член на Атака, а на "Защита" и че по време на местните избори е фалшифицирал печата на Атака, за да включи брат си. Сидеров каза още, че Митко Димитров е обиден, защото не е влязъл в кандидат-депутатските листи на Атака.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за