Свързани новини

18.07.2009 12:24

Борисов: Само министри от ГЕРБ ще има в новия кабинет

Видян 4101 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Категорично съставът на кабинета ще е от министри на ГЕРБ, защото такъв е вотът на избирателите, каза Бойко Борисов, цитиран от БГНЕС.


Следващите партии са с по 10-15-20 депутати, които на фона на 240 народни представители би означавало подмяна на вота - ако търсим балансьор, затова предложихме парламентарно мнозинство, каза още бъдещият министър-председател и сегашен кмет на София.
"Пагубната за България коалиционна формула 8-5-3 не трябва де се пренася в какъвто и да е друг формат. Щом има подобна формула и пазарлъци, това не е добро. Ако искат другите да създават хаос, ако искат предсрочни избори, отиваме, докато народът разбере кой какъв е в тази държава. Иначе на квотен партиен принцип - дай, за да те подкрепяме, това е съглашателство и не е нужно", коментира Борисов.
"Надявам се на 27 юли, политическите партии в България най-после да се отърсят от своята обремененост и да поддържаме политики, а не да правим пазарлъци. За мен не е важно дали ще съм 4 години премиер. Може да съм 3 месеца, но искам тези, които са гласували да знаят, че всички обещания, които съм дал, до едно съм си ги изпълнил. И че през тези години спекулациите за коалиции са били платен PR или медийни атаки срещу мен и партията", заяви Бойко Борисов.
„Тъй като аз съм демократ по душа, държа много на парламентаризма и съм оставил в парламента нашите избраници да седнат и да се разберат, да намерят необходимия баланс, за да могат БСП и ДПС да са в опозиция, а останалите партии, които са били против тях, да съставим парламентарно мнозинство, което да гарантира стабилното правителство“, заяви Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв