Свързани новини

18.07.2009 10:07

К. Паскалев: Станишев да подаде оставка заедно с ИБ на БСП

Видян 1848 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Смятам, че Изпълнителното бюро на БСП трябва да си подаде оставката пред Националния съвет, а той да приеме тази оставка, каза Костадин Паскалев, кмет на Благоевград, член на Висшия съвет на БСП и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета "Сакскобургготски", цитиран от БГНЕС.


Председателят на партията след това да бъде оторизиран заедно с екип да подготви следващия конгрес в края на есента, каза още Паскалев. И добави, че в устава на БСП няма шанс и възможност председателят на партията да си подаде оставката пред друг орган освен пред конгреса - органът, който го избира. Сергей Станишев трябва да си подаде оставката заедно с изпълнителното бюро, каза Паскалев и добави, че конгресът е този, който трябва да избере нов председател на партията. Даже и да не си подаде оставката, конгресът ще направи избор, заяви кметът на Благоевград.
„Аз лично смятам, че само наивниците биха твърдели, че ДПС потопи БСП в тези избори. Аз категорично не съм съгласен с подобни тези. Това, което се случваше от 1997 досега, политиката, която водеше БСП, практически доведе до тази ситуация. Винаги съм твърдял, че БСП трябва да има ясна позиция по всички проблеми, които са свързани с развитието на обществото. БСП игнорира част от проблемите, остави коалиционните си партньори да правят това, което сметнат за уместно. Смятам, че Станишев беше прекалено мек и отстъпчив при реализацията на управленската политика и по отношение на приемането на подобни тези, и по отношение на собствените си съпартийци, които участват в изпълнителната власт. Ако Станишев беше реагирал по-бързо на бих казал арогантното поведение на част от министрите на БСП, нямаше да се стигне дотук“, каза Паскалев.
Според него Бойко Борисов самостоятелно и собственоръчно си подписва нестабилността, след като се отказва от логичната стъпка две партии от ЕНП да направят коалиция след изборите. „Няма нищо по-нормално от това и странно ще бъде, че няма да има коалиция. Тази странност предполагам ще придобие конкретни измерения след няколко месеца“, каза Костадин Паскалев. На въпрос за това дали има лидерски амбиции за БСП, К. Паскалев отговори така: „След 2 години, 3 месеца и 16 дни ще съм пенсионер. На 50 години. За политиката и публичното пространство“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се