Свързани новини

17.07.2009 16:24

Депутати умуват за разликата между опозиция и управляващи

Видян 1702 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един час е продължил дебатът за структурата на комисията за контрол на ДАНС във временната комисия, съставена специално, за да промени правилника на НС. Това заяви нейният председател Искра Фидосова, цитирана от БГНЕС.


"Проблемът идва от там, че не можем да дадем ясна дефиниция кое е мнозинство и кое опозиция", каза тя. Фидосова поясни, че ако един месец има ясно мнозинство, то през следващия, може да се получи друго, и това да блокира работата на цялата комисия, като непрекъснато се подменя съставът й. Като най-чист вариант депутатите са приели формата "най-голямата политическа група и останалите". Сред решенията около нейния състав фигурира и това- председателят на тази комисия да бъде от парламентарна група извън най-голямата в Народното събрание, но допълнително ще се доуточни дали той ще бъде постоянен или сменян на ротационен принцип.
Като успех в работата на депутатите от временната комисия Фидосова определи, отхвърлянето на възможността с падащ кворум да се провеждат заседания на постоянните комисии. Не по-малко важни са според нея и въведените санкции за отсъстващи депутати от НС по неуважителни причини. Като допълнителна санкция е взелто и решението, ако народния представител отсъства безпричинно от заседание в пленарна зала, да му се удържа възнаграждение равно на дневното, но само за съответното заседание. До 16 часа в понеделник, депутатите ще могат да правят последни предложения по така гласувания днес проект за промени в правилника на НС. Следва неговото внасяне на председателски съвет, за да може да влезе в сряда или четвъртък за окончателно приемане в пленарна зала.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали