Свързани новини

17.07.2009 12:58

СГС върна делото за убийството на Стоян Балтов на прокуратурата

Видян 2437 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийски градски съд прекрати производството за убийството на Стоян Балтов и върна делото на прокуратурата за допълнително разследване, съобщи БГНЕС.


Състав на СГС реши да промени мярката за неотклонение на подсъдимия Вили Георгиев от задържане под стража на домашен арест поради това, че не съществува опасност да се укрие и извърши ново престъпление. Александър Данаилов остава в ареста.
Аргументът на съставът на Софийски градски съд, който гледа делото е, че са налице съществени процесуални нарушения, които накърняват правото на подзащитния Вили Георгиев за честен обективен съдебен процес срещу него. В обвинителния акт на Прокуратурата е записано, че Георгиев е нанесъл един единствен удар на Стоян Балтов в областта на раменете. Няма доказателства и не е изяснено как той е допринесъл за множеството увреждания по главата и шията, причинили смъртта на 20-годишния студент, т.е. не е изяснена съпричастността на Георгиев към извършеното престъпление. В интерес на Вили Георгиев е делото да бъде върнато в досъдебна фаза, когато Прокуратурата ще има възможността да отстрани констатираните от съда нарушения и да прецени дали е необходимо да бъдат привлечени и други обвиняеми. Наблюдаващият прокурор по делото Първолета Никова обясни, че е налице общностна умисъл Георгиев да е извършил престъплението, за което е обвинен. Първоначално събраните доказателства на Прокуратурата ясно обосновават убийството на Стоян Балтов за извършено от Александър Данаилов и Вили Георгиев. Прокуратурата ще разгледа възможността да бъдат предприети и други действия към Мирослав Панчев и Любомир Парашев, които дадоха свидетелски показания на предишното заседание по делото. Според Никова, противоречивите им показания пред съда, изпълнени с допълнения и уточнения, създават възможността да се съберат допълнителни доказателства, които биха обосновали и тяхната вина. Тя не пожела да се ангажира със срокове, в които досъдебното производство ще бъде приключено. Другият подсъдим по делото Александър Данаилов ще остане в ареста и по време на допълнителното разследване на Прокуратурата, тъй като според съда доказателствата по делото, сочат за завишена степен на обществена опасност и за възможност отново да извърши престъпление.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за