Свързани новини

17.07.2009 11:19

РЗС няма да подпише Меморандума

Видян 1730 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съюзът на европейските консерватори и реформисти не подкрепя идеята за подписване на съвместни документи с националистическата партия Атака, съобщиха за БГНЕС от РЗС. Политическият съвет на партия РЗС взе решение да се съобрази с преценката на европейските си партньори и няма да подпише предложения от ГЕРБ документ. Тази седмица "Ред, законност и справедливост" проведе консултации със Съюза на европейските консерватори и реформисти във връзка с предложението за подписване на общ "Меморандум за политическо сътрудничество и подкрепа на правителството" между партиите ГЕРБ, РЗС, Синята коалиция и Атака. След като се запознаха със заявените намерения за бъдещото управление и с превода на меморандума, предложен от партия ГЕРБ, европейските консерватори заявиха следната позиция:
Съюзът на европейските консерватори и реформисти не подкрепя подписване на документ, страна по който е националистическа партия като Атака, и смята такива партии за неподходящи партньори заради екстремистките им възгледи. Също така парламентарната група на консерваторите и реформистите припомня, че отношението към подобни формации в ЕП е отрицателно, затова и нито една от парламентарните групи не е приела евродепутатите на Атака, които остават "самостоятелни".
"В предложения текст под название "Меморандум" се заявяват бъдещи намерения на партия ГЕРБ. Общият му характер не позволява други политически формации да поемат конкретни ангажименти и отговорност за тяхното изпълнение. Европейска практика е при еднопартийно правителство отговорността да се носи от партията, която е получила право за неговото сформиране, а не да се прехвърля на други формации, които не участват в изпълнителната власт. Подкрепа от останалите парламентарни партии трябва да има по конкретни предложения и на принципна политическа основа", се казва в документа.
Политическият съвет на партия РЗС взе решение да се съобрази с преценката на европейските си партньори. Тяхното мнение ще бъде отразено в становището на РЗС по предложения от ГЕРБ меморандум.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни