Свързани новини

16.07.2009 17:02

ДСК е шампион сред банките в България

Видян 2170 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДСК е шампион сред банките у нас. Банката на народа се ползва с популярност близо 90% от населението, като тя се е вдигнала с 5% само за последната половин година и с около 7% спрямо средата на 2008 г. Това показва последното проучване на банковия пазар. На обратния полюс е Пощенска банка със сериозен спад в познаваемостта.
В групата на отличниците, които бележат червени точки в най-сериозната криза са Първа инвестиционна банка и СИБанк, показват още данните.
Когато попитат хората, първата банка, за която българите се сещат е ДСК, следвана на известна дистанция от ОББ и Рафайзенбанк.
Не е учудваща в този смисъл и класацията коя според българите е най-стабилната банка. Социолозите подреждат институциите в същия ред: ДСК, ОББ, Райфайзен. Странното е, че най-големият трезор в държавата - Уникредит Булбанк, им диша прахта. Само трима от хиляда души при такъв въпрос пък се сещат за малки институции като Инвестбанк и другите от тази категория.
Най-вероятната причина е в скромното количество средства за реклама, отделени от такива финансови дружества. Най-скромни в средствата са били отново от Инвестбанк, за които статистиката изчислява по-малко от 4 хиляди лева в пресреклама отначалото на годината срещу над милион на лидерите и средно от 100 000 до 400 000 в средната група банки. Например Пощенска инвестира към 300 000 лева.
Банковите новини се отнасят до бая народ – около 4 милиона души, защото според различни анкети в момента кръгът на ползващите банкови услуги е горе – долу колкото избирателната активност на последните избори – близо 60%.
Сред тези четири милиона души, най-силен фенклуб има Първа инвестиционна банка. Най-големият трезор, който остана българска собственост, се радва на над 70% удовлетвореност от клиентите. Банката с най-модерен имидж е и най-активна в медиите, което вероятно е причина за нейния успех.
Тя изпреварва в това отношение от началото на годината даже абсолютния шампион ДСК, показват данните на агенциите за измерване на рекламните обеми. Сравнителните банкови анализи за изразходването на бюджетите също показват доминация на Първа инвестиционна банка. 

Последните дни са изненадващо активни за шефа на най-голямата банка у нас Уникредит Булбанк. Левон Хампарцумян беше “звезден репортер” на Нова телевизия. Освен обидата “вампирче”, която отправи към дете в материал от столично училище, той тръгна дори по следите на праните гащи по балконите в София. Върхът на сладоледа беше участието на банкер номер едно в домакинското предаване На кафе на Гала вчера. Въпреки че се появява в един и същи раиран костюм и по телевизора, и в изборните нощи, и в банката, Левон Хампарцумян заслужи признанието като шести по елегантност джентълмен в републиката от светския сайт Вю София.


За капак най-тиражният платен вестник в държавата Телеграф цитира мъдрата му мисъл, че е време парвенютата да започнели да си ядат беемветата с все кожените салони.


Дали това е начинът банката имиджово да догони конкуренцията?! Със сигурност като крупен акционер в нея държавата Либия и мъчителят на българските медици господин Кадафи биха изразили нЕкои съмнения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Израел нанесе удар по Иран

Израел нанесе удар по Иран

В ранните часове на петък Израел е ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец