Свързани новини

16.07.2009 11:18

Миглена Тачева е доволна от доклада на ЕК

Видян 1862 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Докладът на ЕК за правосъдие и вътрешни работи е много добър за България. Това заяви при влизането си в МС министърът на правосъдието Миглена Тачева, предаде БГНЕС.


Правосъдният министър отказа да коментира каквито и да са аспекти на документа с аргумента, че няма да е коректно към европейските партньори. Официалното представяне на мониторинговия доклад на Европейската комисия в раздел "Правосъдие и вътрешни работи" ще бъде на 22 юли.
Миглена Тачева заяви, че ако нейният колега - Асен Гагаузов, министър на регионалното развитие и благоустройството - отново настоява в сградата на Нотариата да бъде настанено Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, тя ще възрази. "Не може да стане това нещо, поне докато аз съм министър на правосъдието", категорична бе Тачева.
Няма финансова обосновка, сградата е паметник на културата - няма становище на Министерството на културата. При условие, че потребността от тази сграда не е отпаднала от министерството на правосъдието, тя не може да бъде отнета от ведомството, допълни Тачева.
Минути след нея от задния вход се опита да се промъкне строителният министър Асен Гагаузов. Той заяви, че има вътрешно противоречие в правосъдното министерство. "Тази служба трябва да бъде настанена и аз предлагам два варианта", оправда се Гагаузов. Бюрото на Бойко Рашков за контрол на СРС-та е второстепенен разпоредител на бюджетни средства в министерството на Тачева, каза Гагаузов. Вторият вариант за настаняване на бюрото е в освободена сграда от Министерството на образованието и науката, допълни строителният министър. "Има закон, той трябва да се изпълнява и аз съм в цайт нот", каза Гагаузов като се впусна по стълбите към заседателната зала.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено