Свързани новини

15.07.2009 17:17

Плугчиева: Твърденията на РЗС са клевета

Видян 1431 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По повод тиражираните от партия „Ред, законност и справедливост” твърдения, че вицепремиерът Меглена Плугчиева е оказвала натиск върху ръководството и служителите на Държавната агенция по горите относно конкурсите за ловните стопанства, заместник министър-председателят заявява, че това е клевета и всеки, който я разпространява, следва да понесе своята отговорност, се казва в съобщение от пресслужбата на вицепремиера, цитирано от БГНЕС.


„Винаги съм имала дълбоки съображения спрямо законите за лова и за горите. И неведнъж съм изразявала своята позиция срещу отделни текстове, заложени в двата закона. Именно поради несъгласието ми с постановки в цитираните документи, съм инициирала проект с Европейската банка за възстановяване и развитие „Подкрепа за реформата в горския сектор”. Не съм си позволявала да се намесвам пряко в работата и решенията на ДАГ”, заявява Плугчиева.
Днес от ПП РЗС изпратиха тяхно разследване, в което коментират участието на депутатите от БСП Димитър Дъбов /от Шуменския регион/ и Стоян Проданов /от Ямболския регион/ в незаконни сделки. Те посочват и, че вицепремиерът Миглена Плугчиева лично е лобирала и оказвала натиск върху ръководството на ДАГ за драстичното намаление на изкупната цена на дървесината. Плугчиева безцеремонно налага интересите на определени предприемачи от бизнеса с хартия, които имат интерес от изсичане и изкупуване на значително по-ниски цени на дървесината от хиляди декари гора. Бившият БСП-вицепремиер Плугчиева, вместо да следи за законосъобразното усвояване на еврофондовете, активно се е месила и е уреждала скандални сделки не само в ДАГ, но и в Министерството на земеделието и храните (МЗХ). Само за последната година над 500 000 декара земеделска земя е заменена в пълна липса на публичност и въпреки законовите ограничения за заменките от началото на годината, в регистъра на МЗ има 87 празни места, запазени за сделките на властта. С основание, когато бе избрана за вицепремиер, ние от РЗС я определихме като царица на горската мафия.
Въз основа на конкретни данни ще бъдат сезирани компетентните органи, отговорни за борбата с корупцията в България. В случая с ДАГ, настояваме Стефан Юруков и служителите на агенцията да спрат и отменят корупционните „конкурси”, които трябва да бъдат проведени отново без лобистки, партиен и корупционенен натиск в интерес на държавата, заявяват от РЗС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и