Свързани новини

10.07.2009 17:01

ИБ на БСП готово за оставка

Видян 1453 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има готовност за подаване на оставки на цялото Изпълнително бюро /ИБ/ на БСП . Това каза председателят на парламентарната група на Коалиция на България в 40-тото Народно събрание, Ангел Найденов, предаде БГНЕС.Всички от Изпълнителното бюро са оказали пълната си подкрепа на лидера на партията Сергей Станишев и не е поставян въпросът за неговата еднолична оставка, заяви говорителят на БСП, Корнелия Нинова. Това е първо заседание на ИБ на БСП след парламентарните избори от 5 юли, на които червените претърпяха тежка загуба.
Носим политическата отговорност, обясни още Найденов. ИБ ще поиска от Националния съвет, който ще се проведе на 18 юли да им даде мандат да подготвят програмата за 47-мия конгрес на партията през септември. Това ще е своеобразен вот на доверие към ИБ, допълни още той. Въпросът за оставката на лидера на партията ще може да бъде разгледан обстойно по време на конгреса. До тогава общинските и областните съвети на партията ще обсъдят чрез широки дебати на регионално ниво резултатите от изборите. На тези срещи ще присъстват и представители на ръководството на партията. От Коалиция за България имат възможност да излъчат зам-председател на 41-вото Народно събрание.
Основателно е левицата да излъчи такава фигура, тъй като е втора политическа сила на парламентарните избори, обясни Ангел Найденов.
От ръководството на БСП са притеснени от неяснотата около формирането на работна група, която да разгледа и изготви правилника за организиране на дейността на следващия парламент. Готовност да се включат в работната група имат Любен Корнезов, Георги Пирински, Янаки Стоилов, Ангел Найденов и Михаил Миков. От Коалиция на България настояват за намаляване на броя на парламентарните комисии.
Според вътрешните правилници на БСП на заседанието си следващата седмица Изпълнителният съвет на партията би могъл или да поиска оставката на ИБ или да му гласува искания вот на доверие и да му повери организацията на Конгреса. На 18-ти юли ще се търси и решение за всички бъдещи действия на левицата. На днешното заседание на ИБ на НС на БСП бяха обсъдени задачите, които стоят пред парламентарната група на Коалиция за България като опозиционна сила в следващия парламент, както и резултатите от проведените парламентарни избори. По повод на предизборни клипове на КБ срещу ГЕРБ и Синята коалиция, председателят на Националния предизборен щаб на левицата Евгени Узунов обясни, че не е водена негативна кампания и че разпространяваните материали не могат да бъдат водеща причина за постигнатия изборен резултат. "Партията се нуждае от стабилност и прибързаните стъпки не са най-добрия подход", допълни той. От щаба са доволни от постигнатите резултати в рамките на БСП "Презареждане" , тъй като по официални данни за левицата са гласували 120 000 младежи. В отчета на Националния предизборен център, обаче, съществува констатацията, че от партията са допуснали грешки при комуникацията с гражданите



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате