Apple

Свързани новини

04.06.2023 17:06

Apple отговори на обвиненията в шпионаж

Видян 9212 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Apple отхвърли твърдението на Русия, че технологичният гигант е позволил на американските разузнавателни служби да използват продуктите му за шпиониране на чуждестранни дипломати.

"Никога не сме работили с което и да е правителство, за да вкараме задна вратичка в който и да е продукт на Apple, и никога няма да го направим", заяви говорител на компанията в изявление за медиите в четвъртък.

Отричането дойде, след като Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия обвини разузнавателните служби на САЩ, че са инсталирали зловреден софтуер на смартфони на Apple, използвани от руски дипломати, както и от дипломати от Израел, Китай и Сирия.

Според ФСБ американците са събирали информация чрез "неизвестна досега злонамерена програма, която използва софтуерни уязвимости, предоставени от производителя". ФСБ също така обвини Apple, че предоставя на американското правителство "широк спектър от възможности" за шпиониране на своите клиенти.


Обвиненията бяха отправени в момент, когато Вашингтон и Москва се намират в най-сериозното дипломатическо противопоставяне от десетилетия насам заради продължаващата война в Украйна.

През 2013 г. бившият сътрудник на Агенцията за национална сигурност (АНС) Едуард Сноудън разкри, че САЩ са провеждали глобална операция за следене на чуждестранни политици, включително някои от тях в съюзнически държави.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за