Свързани новини

09.07.2009 16:53

Костов: Подкрепяме правителство на малцинството за година

Видян 2094 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние ще подкрепим правителство на малцинството за около година. Може да има някъде и коалиционен характер в изпълнителната власт, каза лидерът на ДСБ Иван Костов пред bTV. Той посочи, че е постигнато съгласие да се създаде група, която да работи по структурата и състава на парламента, като в нея се включи и Синята коалиция.


Правителството на малцинството е имало през 1991-1992 г. - то издържа година и един месец и после падна. Тогава министър-председател беше Филип Димитров, а самият Костов бе министър на финансите. Когато се вземат много непопулярни мерки, а това ще се наложи, винаги този, който е отвън мисли, че има по-добър вариант на решение и ще се съпротивлява, коментира Костов. Министър-председателят ще може да маха и слага министри, но той трябва да ги аргументира пред Народното събрание, посочи той. Основата, върху която стъпи Сакскобургготски в коалиционното правителство през 2001 г., беше добрата икономическа среда и беше лесно. Сега ситуацията е съвсем друга - ние сме в рецесия, която предполага взимането на много непопулярни решения, заяви Костов. До 30 октомври трябва да са ясни параметрите на Бюджет 2010.


В този смисъл правителството е в цайтнот, защото няма време, убеден е той. Трябва да се отвори пътят и за конституционни промени, да се подготви избирателен кодекс и да се реши въпросът за двойното гражданство, каза още Костов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Днес бъдете подготвени за ден, пълен с важни задачи и отговорности

Днес бъдете подготвени за ден, пълен с важни задачи и