Свързани новини

09.07.2009 15:20

Градският транспорт натрупал 11 милиона загуби

Видян 1822 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичен автотранспорт е със загуба от 11 046 000 лв. Това сочат отчетите на годишния финансов доклад за 2008 г. на търговското дружество, представен вчера на заседание на Столичния общински съвет (СОС).


Минусът от 11 млн. лв. за миналата година се е получил от ръста на горивата, обясни зам.-кметът по транспорта Александър Цветков. Не били отпуснати и поисканите от държавния бюджет над 13 млн. лв. субсидии, което също довело до загубите.


Лилия Долджева от БСП предложи на заседанията на комисиите към СОС да се изслушват всички ръководства на дружествата, а не само директорите. Тя припомни на колегите си в СОС приетото решение, според което дружества, приключили на загуба, не трябва да се освобождават от отговорност.


''Те са 100% общински и изпълняват задача, зададена от Столична община, на определена цена от общината и имат социална функция'', обясни от своя страна зам.-кметът по транспорта Цветков. Източниците на финансиране при тези дружества са три: приходи от карти и билети, субсидии за преференциалните пътувания и субсидии от държавния бюджет.


Както писахме, общинските съветници гласуваха рекордните 100 млн. лв. за персоналните карти. От дружеството бяха изчислили обаче, че реално ще бъдат заявени карти за 86 млн. лв. За останалите 14 млн. лв., които се явяваха непозволена помощ за търговско дружество, от общината обмисляха вариант да бъдат раздадени още подобни карти на медицинските сестри, учителите и други служители на общински звена.


Междувременно в края на юни Административният съд в София отново възобнови делото срещу цената на билетите в градския транспорт от 1 лев, заведено от Дискусионния клуб за социална местна политика.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Природният газ

КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2% през април

Предложението на "Булгаргаз" природният ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще