Свързани новини

09.07.2009 13:42

МС разреши размяна и продажба на жилищата на военните

Видян 2295 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството прие наредба за разпореждане с жилищния фонд на Министерство на отбраната, който включва жилища, ателиета и гаражи, предаде БГНЕС.


С нея се регламентират условията за продажба и замяна на помещения от жилищния фонд на министерството. Наредбата е в изпълнение на приоритета за издигане на социалния статус на военнослужещите, заложен в Стратегията за социална политика на МО.
В документа се посочват лицата, които имат право да закупят имот от жилищния фонд на министерството или да заменят свой собствен имот с такъв на министерството. Това са: военнослужещите от структурите на Министерството на отбраната по чл.77, ал.2 от Закона за отбраната и въоръжените сили; лицата, чиито правоотношения за изпълнение на военна служба са прекратени на основание чл.162, т.2 и т.З, чл. 164 и чл. 169 от Закона за отбраната и въоръжените сили и чл.128, т.2-4, чл.128б и чл.129 от отм. Закон за отбраната и въоръжените сили на Република България (обн., ДВ, бр. 112 от 1995 г., отм., бр. 35 от 2009 г.); преживелият съпруг /съпруга/ и децата на военнослужещ, загинал при или по повод изпълнение на военната служба, ако военнослужещият не е ползвал правото си за покупка или замяна на имот от жилищния фонд на МО;
цивилните служители от структурите на Министерството на отбраната по чл.77, ал.2 от Закона за отбраната и въоръжените сили.
С Наредбата се определят изчерпателно изискванията, на които следва да отговарят кандидатите за закупуване/замяна с имоти от жилищен фонд на министерството, както и редът за осъществяване на разпоредителните сделки. И за двата вида разпоредителни сделки се предвижда да се извършват по цени, определени по методика, утвърдена от министъра на отбраната, но не по-ниски от данъчната оценка на имота, или от цената на придобиване на държавния имот, ако тя е по-висока от данъчната му оценка. Създава се и ред за разпореждане с имоти, чиято поддръжка е финансово нецелесъобразна за МО.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец